1. Rybacy WPN-u wypływają na połów sielawy.
2. Sieci rozstawione są na tarliskach.
3. Pogoda dziś dopisuje, więc i humory są dobre.
4. Ryby należy uwolnić z wontonów.
5. Rybak sprawnym ruchem przerzuca ikrzycę do pojemnika z wodą.
6. Ryby transportowane są w pojemniku z wodą (ikrzyce) i w
skrzynkach (mleczaki).
7. Przywiezione ryby przenoszone są do bazy rybaków.
8. Parkowi ichtiolodzy przystępują do pozyskiwania ikry.
9. Od jednej ikrzycy można pozyskać nawet kilka tysięcy ziaren
ikry.
10. Do pozyskanych jaj wyciska się mlecz.
11. Ikra i mlecz sielawy.
12. Po dolaniu wody, ikra i mlecz mieszane są delikatnie piórem
łabędzia.
13. Kiedy upłynie czas konieczny do zaplemnienia, ikra jest
płukana, a następnie transportowana
do aparatów inkubacyjnych w parkowej wylęgarni ryb.
14. Ryby, po pozyskaniu ikry i mlecza, są przeznaczone na
sprzedaż.
|