ZARZĄDZENIE NR 7/2015

Dyrektora Wigierskiego Parku Narodowego z dnia 4 lutego 2015 roku

w sprawie cennika na ryby

  

 

Na podstawie art. 8d i 8e, ust. 1 ustawy z dnia 16 kwietnia 2004 r. o ochronie przyrody zarządzam co następuje:

   

§ 1

Od dnia 4 lutego 2015 r. wprowadzam do stosowania cennik na ryby pozyskiwane przez Wigierski Park Narodowy, stanowiący załącznik nr 1 do niniejszego zarządzenia.

  

§ 2

Z dniem 4 lutego 2015 r. przestaje obowiązywać Zarządzenie nr 3/2014 Dyrektora Wigierskiego Parku Narodowego z dnia 19 lutego 2014 r. w sprawie cennika na ryby.

 

__________________

  

Załącznik nr 1

do Zarządzenia Nr 7/2015 Dyrektora Wigierskiego Parku Narodowego

z dnia 4 lutego 2015 r. w sprawie cennika na ryby

 

 

CENNIK

na ryby obowiązujący w Wigierskim Parku Narodowym od dnia 4 lutego 2015 r.

 

GATUNEK i SORTYMENT

CENA

DETALICZNA

BRUTTO

(w PLN za 1 kg,

w tym 5% VAT)

CENA

HURTOWA

BRUTTO

(w PLN za 1 kg,

w tym 5% VAT)

1. Sielawa

17,00 */ 21,00 ** / 23,00 ***

15,10 * / 18,10 ** / 20,60 ***

2. Sieja

20,50 */ 22,50 **

18,60 * / 19,60 **

3. Szczupak B

12,00 */ 13,00 **

10,60 * / 11,70 **

4.Szczupak DS

15,50 */ 16,00 **

13,60* / 14,30 **

5. Lin DS.

17,00

14,80

6. Okoń DS

13,00

11,10

7. Okoń M

8,00

7,10

8. Leszcz D

8,50

7,10

9. Leszcz S

7,00

5,60

10. Leszcz M

3,50

2,60

11. Płoć S

7,00

6,60

12. Płoć M

5,00

4,10

13. Drobnica nietowarowa

2,50

2,00

14. Węgorz DS

85,00

73,10

15. Węgorz M

75,00

63,10

16. Stynka

12,00

9,00

Objaśnienia:

dla sielawy:

* cena w okresie: 15.10 – 31.12.

** cena w okresie: 01.09 – 14.10

*** cena w okresie: 01.01 – 31.08

dla siei:

* cena w okresie: 15.10 – 31.12

** cena w okresie: 01.01 – 14.10

dla szczupaka:

* cena w okresie: 01.03 – 30.04

** cena w okresie: 01.01 – 28.02 oraz 01.05 – 31.12